september 2019 recreatief 

Woensdag 18 september 2019
Sint-Denijs - Kooigem - Bellegem, recreatief 20 km
Tochtbegeleiding Willy Decrop, Kruis
e0474 79 24 93‬
Contact Roland Vansteelandt, Oostende 
roland@midweekstappen.be - 0479 55 43 43

IMG 20190330 132433

Land van Mortagne: puur natuur, rijk aan heuvelende kouters en hoeven, bos, kapellen, molens en brouwerijen.

Café de France
Het café de France, ietwat bouwvallig stamcafé van Freddy Devadder in de tv-serie Bevergem, met zitbanken uitkijkend op het vernieuwde perron van het vroegere station en spoorlijn naar Avelgem. Nu passeert hier de Trimarzate fiets-en wandelroute.

Voormiddag 11 km 
We starten meteen aan Trimaarzate, en volgen die over 800 meter,  slaan dan af wat klimmend naar en rond het Kooigembos, met zeer mooie panorama’s. Kooigem dorp laten we links liggen en verkennen de landelijke pracht en
 pseudo-hoeven via een lokale weg die je 2 km ver ziet glooien en afbuigen tot we aan de bekende Tontekapel aankomen, vroeger bedevaartsoord voor het genezen van ziektes allerhande.  Via een tegelpad komen we aan een rustpunt met panoramawijzer en zitblokken. Over zand- en tegelpaden dalen we af, steken de N50 over én volgen direct een lang stuk van het Argendaalpad langs het Sas- en Bellegembos. Iets verder komen we op de GR5A die ons wat later via de moderne Bockor/Omer brouwerij naar het centrum en onze middaglocatie brengt.  Van bij de start blijft ons parcours slingeren op 500 meter van de grens met Dottenijs en iets meer dan 1 km van Rollegem.

Middag   
Brasserie Brouwershuys Bellegemplaats 3, tegenover de kerk.
De nieuwe uitbaters William en zijn vrouw hebben voor ons het terras achteraan met 80 zitplaatsen gereserveerd. 

Namiddag 9 km  
We vertrekken via het sportpad en groeneweg terug naar de GR die we nu volgen langs een herenboerderij tussen Argendaal- en Bellegembos, en steken de N50 over. Via een lang stuk kassei, asfalt en mooie panorama’s trekken we via De Muyshond bergop naar het Beerbos met een soort kasteelvilla’s en hier hebben we een rustpost met panorama op Kortrijk en verder. Via de bisschopsweg, aarde en andere landwegen stappen we naar het Mortagnebos, naam van een vroegere adellijke familie. Onze km-teller loopt op, dus reppen we ons nu via gewone wegen en wandelpaden terug naar de Sint-Dionysiuskerk en Trimarzaate. Rond 16.30 u kunnen we dan onze dorst en goesting lessen bij een afscheidsdrankje in Café De France.