Januari 2019

Woensdag 16 januari 2019
De Haan, Wenduine, Recreatief 19 km
Duinenbossen en strand 
Tochtbegeleiding Roland Vansteelandt, Oostende 0479 554343

De Duinbossen van De Haan is één van de groene parels aan de kust. Het gebied bestaat uit drie delen en is wel 152 hectare groot. Je vindt er zowel open duinlandschap met de typische fauna en flora van de kust, als uitgestrekte beboste duinen. Midweekstappers wagen zich zeker ook langs de vloedlijn voor de golfslag in de oren en schelpen onder de zool.

Voormiddaglus 10 km
Ideale combinatie van natuurgebied en strandwandeling. 

We genieten eerst van de Duinbossen. en de  Zandpanne, een natuurgebied langs de binnenduinrand aan de Wenduinesteenweg. Op een kleine 10 ha vinden we een heel afwisselend landschap van duinbos, open reliëfrijke duinen en enkele vochtige duinvalleien.  Op de tweede hoogste duin (31 m) van de kust prijkt een wit paviljoentje met rood dak: de Spioenkop in Wenduine. Je hebt er een prachtig panorama op het achterliggende polderlandschap, de bosrijke omgeving en de zee.  Van hieruit keren we terug naar het pittoreske De Haan via het strand. 

Midweekstappen de haan


Middag 
verplaatsing met de auto's naar de Sporthal Haneveld, Nieuwe Steenweg 74, 8420 De Haan voor de picknick.

Namiddaglus 9 km
Bij het verlaten van de sporthal moeten we eerst door een villawijjk stappen om de aansluiting te vinden met de Kustwandelroute. In de duinbosjes steken we onze neus uit naar het westen. De rest volgt wel. 
Aan de Vosseslag, op de grens met Bredene, steken we veilig de openbare wegen en tramlijn over naar het strand.  We genieten ruim twee km van de golfslag en arriverren in het centrum van de Haan. 
We gooien meer dan een blik naar de villabewoning in de Concessie en de tramhalte. Op de Markt zal de Woensdagmarkt voorbij zijn en en het marktvolk weg? 
Het stapt weer naar het westen dan, langs de bos- en duinpaadjes, tot de afslag via de villawijk naar de Sporthal. In het Cafetaria Bal Populair drinken we de afscheidsdrank.

de haan